Emma Kimiläisen suvereeni esitys W Seriesin Assenin kilpailussa keräsi ansaittuja kehuja. Yksi suomalaiskuskin ylistäjistä oli Allan McNish.

McNish saatetaan muistaa Suomessa Mika Salon vanhana tallikaverina Toyotalla 2002, mutta formuloiden ulkopuolella skotti teki komean uran kestävyyskilpailuissa. Kolme Le Mansin 24 tunnin ajon kokonaiskilpailun voittoa ovat sementoineet miehen aseman yhtenä lajin suurimmista.

McNish on mukana myös W Series -sarjan taustajoukoissa. Viime kisoissa hän on korvannut lapsuudenystävänsä David Coulthardin sarjan TV-kommentaattorin tehtävissä. McNish pääsi siis seuraamaan aitiopaikalta Kimiläisen tyhjentävää esitystä Hollannissa.

[readmore from=”kimiläinen emma”]

– Kilpailussa oli kaksi jännittävää elementtiä: taisto kisan voitosta ja taaempana mestaruudesta. Emman päivä oli likimain täydellinen. Ainoa asia, mitä hänen täytyy jossitella, oli startti. Muuten hän ajoi virhettömästi ja noustuaan takaisin kärkeen hän paineli muilta karkuun. Kimiläinen oli luokkaa muiden yläpuolella, McNish ylisti suomalaista SuomiF1-sivustolle.

Emma Kimiläisen voittopokaalille kävi köpelösti palkintopallilla – harmitus mitätön, aiemmatkin pokaalit pistetty hyvään tarkoitukseen

McNish ei ole ehtinyt tutustumaan lyhyestä pestistään sarjassa johtuen Kimiläiseen kunnolla, mutta hän on hyvin vaikuttunut näkemästään.

– Hän teki Norisringillä huomattavasti kovemman tason paluun kun osasin odottaa. Ja täällä hän oli mahtava. Ajo oli todella sulavaa ja aggressiivista, odotan mielenkiinnolla mitä hän pystyy esittämään kauden päätöskilpailussa ja tulevaisuudessa. Tällä hetkellä sarjassa on viisi-kuusi todella kovaa kuljettajaa, ja Emma on ehdottomasti yksi heistä.

SuomiF1 on viikonlopuna Assenissa seuraamassa Kimiläisen edesottamuksia W Series -sarjassa! Seuraa meitä Instagramissa ja Moottoriurheilun Olohuone -ryhmässä saadaksesi tuoreimmat päivitykset Hollannista.