Pirellin F1-johtaja Mario Isola kertoo, että rengasvalmistaja ei ole saanut yhtäkään vaatimusta F1-talleilta renkaiden muuttamisesta kesken kauden.

Mercedeksen dominointi tämän kauden renkailla on aiheuttanut soraääniä muun muassa Red Bull -leirissä. Helmut Marko syytti aiemmin Pirelliä yhteistyöstä Mercedeksen kanssa (uutinen).

Muuttaakseen renkaita kesken kauden, Pirellin on saatava vaatimus siitä 70 prosentilta talleista. Marko väitti myös hiljattain, että kuusi tallia olisi valmiita vaihtamaan renkaiden rakennetta kesken kauden (uutinen). Isola tyrmää tämän väitteen.

– Sääntö on selvä, miten voimme muuttaa seoksiamme kesken kauden. Emme ole saaneet yhtään pyyntöä vielä, Isola sanoi Motorsportille.

Pirelli voi kuitenkin muuttaa ilman tallien suostumusta renkaita, jos FIA katsoo nykyisten rengasseosten aiheuttavan vaaraa.

– Tällä hetkellä turvallisuus ei ole ongelma. Jos saamme vaatimuksen, me käymme sen läpi. Käymme siinä tapauksessa FIA:n kanssa keskusteluita, mitä meidän täytyy muuttaa renkaassa.

Pirelli muutti renkaita täksi kaudeksi, koska viime vuonna renkaat ylikuumenivat herkästi. Tämän vuoden renkaat ovat 0,4 millimetriä ohuempia kuin kauden 2018 renkaat.