McLaren on nimittänyt Sergei Sirotkinin viralliseksi reservikuljettajakseen. Kuljettajapäätös herätti keskustelua varikolla, sillä venäläiskuljettaja on Renaultin leivissä, Fernando Alonson löytyessä puolestaan brittitiimin riveistä.

Viime kaudella Williamsilla ajanut Sirotkin toimii Ranskan kilpailuviikonlopusta lähtien Carlos Sainzin ja Lando Norriksen varamiehenä, mikäli varsinaisille kisakuskeille tapahtuu jotakin. Sirotkin pysyy kuitenkin jatkossa nimellisesti Renaultin miehenä, toimien myös ranskalaistallin kuljettajana.

2015-2018 McLarenilla ajanut Alonso on pitänyt koko ajan avoinna mahdollisuuden palata tallin kuljettajaksi. Miehen sivuuttaminen reservikuljettajan tehtävästä ihmetytti, sillä se kielii tallin halusta ajattaa kaksinkertaista maailmanmestaria hätätilanteessa.

Todellisuus on kuitenkin yksinkertaisempi. Vaikka Alonso on edelleen ”McLarenin mies”, on hän vain tallin PR-lähettiläs. Roolia ei ole muutettu.