Sauberilta viime kauden päätteeksi lähtemään joutunut Marcus Ericsson kärttää mahdollisuutta testata tallin autoa jälleen kerran.

Ruotsalaispilotin ura formuloissa katkesi kuin seinään Sauberin hankittua konkarikuski Kimi Räikkösen riveihinsä.

Tilaa Ericssonille ei enää tallista löytynyt, sillä kokoonpanon toiseksi puolikkaaksi nostettiin Ferrarin valitsema kuskilupaus Antonio Giovinazzi.

Ericsson siirtyi ajamaan kilpaa amerikkalaisten avorenkaisten Indycar-sarjaan. Mies sai kuitenkin nopeasti myös pestin Alfa Romeon reservikuskina.

F1-työpaikastaan huolimatta ruotsalainen ei ole päässyt vielä kertaakaan Alfa Romeon formula-auton rattiin.

[readmore from=”alfa romeo”]

Ericsson haluaisi korjata asian mahdollisimman pian. Otetta formula ykkösistä hän ei haluaisi menettää kokonaan missään tapauksessa.

– Toivon voivani ajaa testin vielä jossain vaiheessa kautta pysyäkseni hieman kärryillä autoista ja muusta. Sitä olen kärttänyt puhuessani heille. Olen yrittänyt vain päästä autoon yhdeksi testipäiväksi, ruotsalaiskuski kertoi Racer-julkaisulle.

Ericssonin mukaan mahdollisuus testiin voisi aueta Indycar-kauden päätyttyä syksyllä.

– Mitään ei ole vielä varmistunut, mutta tietääkseni olisin menossa tallin (Alfa Romeon) mukaan useampaan kisaan, joita F1-kalenterissa on vielä jäljellä. Se on hyvä Indycarin hyvä puoli. Kausi loppuu jo syyskuussa ja sitten voin mennä muutamaan F1-kisaan vielä sen jälkeen.

Lähde: Racer