Entinen F1-kuljettaja Emanuele Pirro uskoo, ettei Sebastian Vettel nauti enää formuloiden ajamisesta.

Vaikka nelinkertainen maailmanmestari onkin kiistatta yksi F1-sarjan parhaista kuskeista, ovat viime vuodet olleet hänelle vaikeita.

Mieheltä odotettiin paljon hänen siirtyessään Red Bullilta Ferrarille. Vettel alkoi haastaa heti Lewis Hamiltonia kovaa, mutta ei ole voittanut vielä kertaakaan miestä MM-taistossa Ferrarin punaisissa.

Toistuvat mestaruustappiot ovat nakertaneet saksalaisen motivaatiota ja ajointoa, epäilee F1-veteraani Pirro.

– Hän saapui Ferrarille kauniilla tavalla voittaen monien fanien sympatiat puolelleen. Ne kuitenkin katoavat hiljalleen. Viime vuoden Sebastian Vettel on kaukana siitä, joka hän oli ennen, italialainen harmitteli f1sport.it-sivuston haastattelussa.

[readmore from=”vettel sebastian”]

– Jää nähtäväksi, löytääkö hän itsensä. Hän ansaitsee päättää uransa eri tavalla. Toivon hän löytävän rauhan ympäristössä, joka on yhtä vaikea kuin Ferrari, Pirro sanoi.

Takavuosien formulakuskin mielestä Ferrarin parrasvalot ja armottomat menestyspaineet eivät ole sopineet Vettelille lainkaan.

– Hän saatava tehdä asioita rennosti. Kuka tahansa, joka urheilee tekee sitä intohimolla ja ilolla. Se on äärimmäisen tärkeää. Se tekee eron sen välille, meneekö ihan hyvin vain todella hyvin. Tällä hetkellä Vettelillä ei ole hauskaa, Pirro analysoi.

– Kuljettajat eivät ole supermiehiä. Urheilullisessa mielessä he ovat, mutta muutoin he ovat miehiä, joilla on omat heikkoutensa. Ehkä Vettelille Ferrarin ympäristöstä ei ollut apua. Olisi heidän vastuunsa auttaa ja tukea kuskejaan, italialaiskonkari moitti Ferraria.

Lähde: f1sport.it