Toyotan Jari-Matti Latvalan vaikea rallikausi sai jatkoa. Suomalaiskuljettajan taistelu Portugalin MM-rallin kärkisijoista romuttui lauantain erikoiskokeella 12.

Iskunvaimenninongelmaa jo edellispätkällä valittanut Latvala menetti aikaa ongelman kasvaessa EK:n edetessä. Lähes minuutin tappio kisaa johtavaan tallikaveriin Ott Tänakiin pudotti hänet tässä vaiheessa viidenneksi, mutta edessä on vielä yksi pitkä EK ennen huoltoa.

Latvala on ollut tällä kaudella toistuvissa ongelmissa ralli toisensa perään. Paras sijoitus on viides kauden avauskisasta Monte Carlosta.

Kisaa johtaa 12 ajetun pätkän jälkeen Tänak 15,2 sekunnin erolla Kris Meekeen. Thierry Neuville on kolmas.

World Rally Championship

@OfficialWRC
SS12: LATVALA: A disaster stage for Jari-Matti as he loses almost one-minute and plunges down to fourth overall. With a 37km stage still left to complete, expect him to lose even more time with that broken damper. #WRClive #WRC

LIVE STREAM ➡️ WRCplus.com