Rallicrossin MM-sarja jatkuu viikonloppuna legendaarisella Span radalla Belgiassa. Suomalaisittain kisan alla saatiin todella synkkiä uutisia, kun MM-sarjan kakkosena oleva Niclas Grönholm ei pysty umpilisäkeleikkauksen takia osallistumaan kisaan.

– Uskon, että Niclaksen mahdollisuudet maailmanmestaruuteen menivät ihan minimiin. Prosentuaalisesti ne pienenivät huomattavasti, sanoo SuomiF1-sivustolle vuoden 2014 MM-sarjassa toiseksi tullut Toomas Heikkinen.

Grönholm on tällä hetkellä kahdeksan pisteen päässä sarjaa johtavasta Kevin Hansenista ja sarjan suurin ennakkosuosikki Timmy Hansen on kymmenen pistettä Grönholmin takana. Jos Timmy Hansen ottaa Spasta täydet pisteet, niin hän menee Grönholmin ohi 20 pisteen verran, ja ero Kevin Hanseniin kasvaa joka tapauksessa.

Heikkinen muistuttaa siitä, että kisan väliin jääminen verottaa MM-sarjan pistelaskutavan takia Grönholmia todella rajusti, sillä nimenomaan tasainen ja kova vauhti tuovat pisteitä läpi viikonlopun, ja suurien erojen kiinni kurominen on siksi hankalaa.

Timmy Hansen on esimerkiksi ollut kauden kahden ensimmäisen osakilpailun ajan nopein kuljettaja, mutta jäi avauskisassa Abu Dhabissa kahdeksaan pisteeseen ja ulos finaaleista kolaroituaan Andreas Bakkerudin kanssa rajusti ja on tämän takia vasta kolmantena MM-pisteissä. Voi siis olla, että Timmy Hansenin nollakisat on tämän kauden osalta jo nähty.

– Kausi on toki alussa, ja kisoja paljon jäljellä, mutta sarjassa on 2-3 kaveria, jotka ajavat usein vahvasti finaaleihin. Semifinaalien ulkopuolelle jääminen on aika harvinaista näiltä kärkijätkiltä. Maailmanmestaruus on yleensä voitettu sillä, että ollaan joka viikonloppu finaalissa. Kärkimiehille pitää nyt vielä käydä jotain, niin kuin kävi Abu Dhabissa, Heikkinen tuumaa.
– Niclaksen alkukausi on toki ollut vahva, eli ei tämä maailmanloppu ole. Mahdollisuuksia on, mutta nyt ne pienenivät huomattavasti. Mitalisijat ovat edelleen haarukassa.

Suomalaisväriä Spassa toki yhä on, sillä Joni Wiman ajaa Spassa Grönholmien tiimissä. Ennakkosuosikki on kuitenkin vanhempi Hansenin veljeksistä.

– Pidän Timmy Hansenia kovimpana kaverina tällä hetkellä. Andreas Bakkerud on ollut vauhdin ja tasaisuuden puolesta pettymys. Mattias Ekström tulee olemaan kärkirähinöissä, mutta hänellä on hieman vanhempi auto, eli riittääköhän kyyti. Joni Wimanilta odotan ehdottomasti yllätystä, Heikkinen sanoo.

Span rata on rakennettu niin, että se sisältää legendaarisen Eau Rougen mutkan.

– Olen ajanut Formula Renaultilla Spassa muutaman kisaviikonlopun. ja kun rallicrossauto kelaa vauhdin 180:neen, niin se voi olla aika kivaa! Noilla nopeuksilla ja sivuluisussa Eau Rougen ajamisesta tulee kuljettajalle mahtava fiilis, Heikkinen sanoo.

Rallicrossin MM-sarjan Span osakilpailu nähdään sunnuntaina Viasat Jääkiekko -kanavalla ja Viaplayssa kello 15 alkaen.