Autosportin mukaan F1-sarjaan liittymistä kaavaillut Porsche oli suunnitellut tulevaa formula-auton moottoriaan jo niin pitkälle, että sitä oltiin testattu jo käytännössä.

Posche puhui pitkään julkisuudessa mielenkiinnostaan autourheilun kuninkuusluokkaa kohtaan.

Saksalaisvalmistaja odotti innolla vuodeksi 2021 suunniteltuja suuria sääntöuudistuksia, joiden myötä F1-sarjan kustannukset olisivat tulleet alaspäin.

Vaikka sarjaan onkin näillä näkymin tulossa kaikkia talleja koskettava budjettikatto, ei Porsche ollut lopulta tyytyväinen sääntöneuvottelujen suuntaan.

F1-moottorin kehitystyöstä päätettiin luopua kokonaan ainakin toistaiseksi. Porschen LMP1-osaston vetämä hanke oli ollut jo varsin pitkällä ennen loppuaan.

– Vuonna 2017 Formula 1:ltä tuli signaaleja, että säännöt muuttuvat ja energiankeruuta ei olisi enää tarvittu. Porsche oli FIA:n valmistajien komission jäsen ja oli mukana strategianeuvotteluissa, Porschen moottoriurheilujaoston johtaja Fritz Enzinger taustoitti Autosportille.

[readmore from=”porsche”]

– Toisaalta olimme mukana näissä kaikissa työryhmissä. Samalla kaverit kehittivät kuusisylinteristä konetta WEC-sarjaan. Ajattelimme toki, mitä pitäisi muuttaa, jos konetta käytettäisiin Formula 1:ssä.

 

Enzinger odotti projektin kuivuvan kasaan Porschen vetäydyttyä LMP1-luokasta. Pian Volkswagenin autokonsernin johdolta tulikin kuitenkin yllättävä viesti.

– Vuoden 2017 lopussa saimme konkreettisen määräyksen emoyhtiöltämme kehittää eteenpäin erittäin tehokasta kuusisylinteristä moottoria, vaikka vetäydyimme jo LMP1:stä. Idea ei ollut vain paperilla, vaan kone oli määrä rakentaa ja laittaa testaukseen vuonna 2019, Porsche-pomo valotti.

Hanketta vietiin eteenpäin ja lopulta reilun 20 teknikon ryhmä rakensi voimayksikön valmiiksi ja testasi sitä käytännössä.

– Kone oli valmis ja sitä pyöritettiin testialustalla. Tämän kuusisylinterisen moottorin mahdollinen käyttö oli täysin avoinna. Jos Porsche olisi päättänyt lähteä Formula 1:een vuonna 2021, olisimme tehneet sen tällä tavalla, Enzinger vakuutti.

Lähde: Autosport