McLarenin tallipäällikkö Gil de Ferran ennustaa F1-varikon voimasuhteiden voivan heitellä varsin yllättävästikin Espanjan kisaviikonloppuna tallien uusien teknisten päivitysten vuoksi.

Barcelonan osakilpailun lähtökohdat ovat tänä vuonna erityisen mielenkiintoiset.

Vaikka sarjan marssijärjestys on näyttänyt neljän ensimmäisen kisan perusteella melko tutulta, voi asiaan tulla muutos viikonloppuna.

Useat tallit ovat tuomassa Espanjaan merkittäviä teknisiä päivityksiä. Ferrarilla on mukanaan suuri moottoripäivitys, Red Bullilla kovasti hehkutettu aerodynamiikkapaketti ja jopa Williams on taikonut tehtaallaan uusia osia.

[readmore from=”espanjan gp”]

Keskikastin johdosta kamppaileva McLaren tiedostaa avoimen tilanteen seuraukset.

– Barcelonassa on potentiaalia laittaa pakka sekaisin, sillä monet tuovat erilaisia asioita emmekä voi hallita sitä. Voimme hallita vain sitä, mitä me voimme tehdä, de Ferran mietiskeli Motorsportin haastattelussa.

– Positiivinen puoli on se, että ymmärrämme automme vahvuudet ja heikkoudet. Olemme hyvin keskittyneitä parantamaan kyseisiä heikkouksia, joita olemme havainneet. Menemme Barcelonaan, mutta sen jälkeen minulla ei ole hajuakaan. Menemme askel kerrallaan, tallijehu linjasi.

Lähde: Motorsport