Red Bullin tähtikuski Max Verstappen joutui vaihtamaan kypärätoimittajaansa kesken kauden todettuaan jo Barcelonan testeissä kypäränsä mittojen olleen pielessä.

Päätös vaihtaa kypärämerkkiä ei ollut aivan helppo, sillä Verstappenin kypärän valmistanut Arai on myös Red Bullin tallin virallinen yhteistyökumppani.

Hollantilaiskuski sai kuitenkin luvan talliltaan vaihtaa Schuberth-brändin kypärään.

Kypäräongelman taustalla olivat F1-kypärien uudet turvallisuusstandardit, joiden myötä kypäröiden tuli lisää suojamateriaalia otsan alueelle.

Monille valmistajille tuli kiire muuttaa kypärämallejaan ja hyväksyttää ne FIA:lla ennen kauden alkua.

Red Bullin kumppanilla Arailla tuli ilmeisesti liian kiire, sillä Verstappen totesi oman kypäränsä olleen liian tiukka ja epämukava päässä.

[readmore from=”verstappen max”]

– Meillä on ollut sopimus vuosien ajan Arain kanssa. Arain kypärää käytettiin autokonseptimme pohjana. Verstappenilla oli kuitenkin ongelmia Arain kypärän kanssa. Se ei sopinut päähän, eikä hän nähnyt kunnolla, hän tunsi olonsa äärimmäisen epämukavaksi, Red Bull -pomo Helmut Marko avasi Autosportille.

Päästyään kokeilemaan kilpailevan valmistajan Schuberthin kypärää hollantilainen päätyi tekemään sopimuksen merkin kanssa loppuvuodeksi. Saksalaisvalmistajan varuste istui selvästi mukavammin päähän.

 

Vaihdokseen liittyy myös eräs suorituskykyyn vaikuttava tekijä. Schuberthin kypärä on muodoltaan erilainen Arain vastaavaan verrattuna, jonka myötä Verstappenin ratkaisulla on aerodynaamista vaikutusta radalla.

Arain kypärä oli suunniteltu yhteen Red Bullin RB15-auton aerodynamiikan kanssa. Autosportin tietojen mukaan talli on päättänyt kuitenkin hyväksyä kuljettajansa päätöksen kypärävaihdoksen osalta.

– Jos kuljettaja kokee olonsa epämukavaksi kypärä päässään, ei ole viisasta pakottaa häntä siihen, Marko myönsi.

Red Bull vahvisti mielenkiintoisen huhun Max Verstappenin F1-sopimuksesta

 

Lähde: Autosport