F1 palaa kahden edelliskauden tapahtumarikkaimmalle kisa-areenalle – Räikkönen ja Bottas olleet näkyvästi esillä – katso parhaat palat romuralleista

© Kuva: Getty Images

Viikonloppuna ajettava Azerbaidzhanin GP on ollut mukana F1-sarjassa vasta vuodesta 2016, mutta rata on ottanut jo tässä ajassa paikkansa kisakalenterissa. Kahdella edelliskaudella draamaa ja rytinää on totisesti riittänyt.

2017 GP sai värikkään startin, kun Ferrarin Kimi Räikkönen ja Mercedeksen Valtteri Bottas kolaroivat avauskierroksella keskenään. Molempien kisa kärsi valtavan kolhun, mutta Bottas onnistui nousemaan kisassa lopulta sensaatiomaisesti toiseksi viime metreillä. Räikkösestä muistetaan puolestaan legendaarinen tiimiradiokeskustelu kadonneesta ratista.

Kauden 2017 kisa on F1-klassikko. Katso kisan kohokohdat alta tai tästä.

Juttu jatkuu videon jälkeen

Viime vuoden kilpailu ei jäänyt paljoa pahemmaksi tapahtumien suhteen. Jälleen startissa Räikkönen joutui osalliseksi rytinään, mutta suomalaiskuskin onneksi Ferrari ei kärsinyt vaurioita. Taaempana Fernando Alonso teki melkoisen uroteon raahatessaan pahasti ramman McLareninsa varikolle. Myöhemmin espanjalainen oli ruutulipulla peräti seitsemäs.

Red Bullien keskinäinen kolari kuumensi tunteet, laukaisten lopulta Daniel Ricciardon halun lähteä tallista (uutinen).

Kisa loppui suomalaisittain valitettavasti, kun voitossa kiinni ollut Bottas menetti pelin rengasrikkoon vain muutama kierros ennen maalia. Tällä kertaa oli Räikkösen vuoro nousta toiseksi.

Kisan kohokohtia voi fiilistellä alla tai tästä.

Miten tänä vuonna käy? Ota haltuun kisasivumme, ja ole perillä ajankohtaisista asioista – TV-lähetysajat, uutiset, tulokset, tilastot…löydät kaikki täältä!