Daniel Ricciardo paljastaa: Red Bullin toimet F1-kisan kohukolarin jälkeen vaikuttivat eroon tallista

© Kuva: Getty Images

Daniel Ricciardo myönsi pettyneensä tapaan, jolla Red Bullin talli käsitteli hänen ja Max Verstappenin kohutun Bakun GP:n kolarin. Tallin ratkaisu vaikutti australialaiskuskin päätökseen vaihtaa maisemaa kauden päätteeksi.

Ricciardon ja Verstappenin välien havaittiin kiristyneen äärimmäisen kilpailullisiksi ja ärtyneiksi viime vuonna. Miehet ajoivat välillä toisiaan vastaan kilpaa aivan täyttä häkää.

Miesten kilvoittelu saavutti kiehumispisteen Azerbaidzhanissa, jossa he päätyivät rysäyttämään keskenään kolarin.

Kilpalun jälkeen pettynyt tallipomo Christian Horner pakotti kuskinsa pyytämään julkisesti anteeksi koko Red Bullin henkilöstöltä Milton Keynesin pääkonttorilla.

Red Bull julisti kolarin olleen yhtä lailla kummankin kuskin syytä. Monet fanit olivat asiasta kuitenkin eri mieltä. Verstappenia syytettiin kahdesta puolustusliikkeestä, joka on säännöissä kiellettyä.

Erikoinen kohu! F1 poisti verkkosivuiltaan maininnan säännöstä, joka kielsi selvästi Max Verstappenin Bakun GP:n ohitustilanteen puolustusliikkeet

Vaikka Ricciardo ei vielä aiemmin asiaa myöntänytkään, ei hänkään todellisuudessa allekirjoittanut työnantajansa näkemystä.

– En halunnut kantaa kaunaa asiasta. En voinut kertoa, kuinka monista palasista kaleidoskooppini koostui, mutta se [Bakun kohu] oli kai yksi niistä palasista, aussitähti myönsi BBC:lle.

– Saimme kummankin puhuttelin, kohteliaasti sanottuna. Minusta tuntui, etten ollut itse väärässä, vaikka minähän häneen osuikin. Suurin osa taisi nähdä hänen [Verstappenin] tuplaliikkeensä, Ricciardo perusteli kantaansa.

Max Verstappen kommentoi Daniel Ricciardon osallisuutta Bakun kolariin

Monet arvelivat kiristyneen tilanteen Verstappenin ja tallijohdon kanssa olleen tärkeimpiä syitä Ricciardon yllättävään siirtoon Renault’lle. Australialaisen mukaan päätös ei kuitenkaan johtunut vain kyseistä asiasta.

– Kai se oli se tapa, millä asia hoidettiin. En pitänyt siitä juurikaan. Ymmärrän, että heidän on suurena brändinä huolehdittava mediakuvastaan. Ehkä olen vain jääräpäinen kilpa-autoilija, mutta mielestäni syy ei ollut tasapuolinen, Renault-pilotti korosti.

– Se oli yksi pieni asia, joka vaivasi minua. Se ei kuitenkaan ollut ratkaiseva tekijä, Ricciardo vakuutti.

Lähde: BBC