Williamsin Robert Kubican oli vaikea peittää pettymystään Barcelonan talvitestien jälkeen. Paluun F1-karkeloihin tekevä puolalainen saa kaikkea muuta kuin helpot asetelmat paluulleen kilpakuljettajaksi.

Kubica on ollut kriittinen talliaan kohtaan jo aiemmin. Uuden FW42-autonsa myöhässä valmiiksi saaneen tallin vauhti radalla on ollut niin ikään pettymys, eikä edessä näyttäisi olevan parannusta viime kauden heikkoon taaperrukseen.

Robert Kubicalta tyly paljastus tallinsa F1-testeistä: ”Päivä meni hukkaan”

Kubica kommentoi talvitestien jälkeen koko tallin joutuvan lähtemään alkukauden kisoihin testimielellä.

[readmore from=”williams”]

– Valitettavasti Australiassa ja alkukauden kaukokisoissa joudumme vain keskittymään uuden auton testaamiseen, turhautumisensa F1-sarjan haastattelussa myöntänyt Kubica totesi.

– Tämä ei ole ideaali tilanne, mutta valitettavasti emme voi sille enää mitään. Teemme kaikkemme parantaaksemme tilannettamme, mutta tämä ei ollut sitä mitä toivoin kahdeksan vuoden tauon jälkeen.

Williams menetti kaksi ja puoli ajopäivää talvitestien alkupäästä. Kierroksia ei muutenkaan kertynyt liikaa.

– Olen voinut opetella ehkä vain 20-prosenttisesti sen, mitä tässä vaiheessa pitäisi olla tiedossa. En ole ajanut pidempiä kuin 15 kierroksen vetoja, kisavauhtimme on musteeri. Tämä on valitettava realiteettimme.