Jaguarin Formula E -talli ja Nelson Piquet jr. ovat irtisanoneet kahdenkeskisen ajosopimuksen. Näin ollen sähköformuloiden kaikkien aikojen ensimmäisen mestarin työsuhde tallin kanssa päättyy välittömästi.

Tällä kaudella vain yhden pisteen sarjassa napannut Piquet ei ole ollut tyytyväinen tallinsa suorituskykyyn, mutta myös talli on kokenut pari kautta kestäneen yhteistyön hedelmättömäksi.

[readmore from=”Formula E”]

Piquet liittyi Jaguarin kokoonpanoon kaudeksi 2017-18, voitettuaan ennen sitä sarjan ensimmäisen kauden 2014-15. Piquet voitti mestaruuskaudellaan kaksi kilpailua nousten yhteensä podiumille viisi kertaa, mutta sen jälkeiset neljä ja puoli kautta ovat sujuneet ilman yhden yhtäkään palkintopallisijoitusta.

Jaguar on pestannut Alex Lynnin tallin toiseksi kuljettajaksi Mitch Evansin rinnalle. Evans on kerännyt tallille kuudessa kilpailussaa 36 pistettä.

F1-sarjassa 2008 ja 2009 ajanut Piquet muistetaan ikuisesti kauden 2008 Singaporen GP:n tapahtumista. Mies ajoi tallijohdon käskystä tahallisesti seinään, jotta tallikaveri Fernando Alonsolle avautuisi tilaisuus voittoon. Skandaalin paljastuttua tallin johtohenkilöt tuomittiin ankariin rangaistuksiin, Piquetin maineen ja uran kokiessa kovan kolauksen.

Muistatko tämän F1-skandaalin? ”Mätäpaise, iljettävin Fernando Alonson voitoista”

****

Sähköformulat, tavalliset formulat…keskustelua kilvanajosta Moottoriurheilun Olohuoneessa. Liity tästä!