Paluun GP-kuljettajaksi kahdeksan vuoden poissaolon jälkeen tehnyt Robert Kubica ei saanut satumaista aloitusta kaudelleen. Koko Australian kisaviikonlopusta muodostui täysi katastrofi.

Kubica oli viimeinen sekä aika-ajoissa että itse kilpailussa ruutulipulle selvinneistä. Mies rysäytti seinään jo aika-ajoissa, kun auto toimikin ”liian hyvin”. Lue hämmentävästä tapauksesta täältä.

Kisassa mies menetti pienetkin mahdollisuutensa jo avauskierroksella, kun mies kolaroi autonsa etusiiven rikki. Maaliin hän saapui kolme kierrosta Valtteri Bottakselle hävinneenä.

Entiseltä F1-kuskilta hauskaa kuittailua epäonnistuneelle Williamsille ja Robert Kubicalle

Kisan jälkeen Kubica kertasi ajorupeamaansa, josta ei epäonnea puuttunut.

– Panikoin hieman startissa, sillä toinen McLaren peitti näkymäni lähtövaloihin. Näin vain ensimmäisen rivin valoista, Kubica kertoi Autosportin mukaan.

– Yritin ottaa avausmutkassa rauhallisesti, mutta Pierre Gasly käänsi yllättäen rajusti kohti autoani rikkoen etusiipeni. Luulin vain osan siitä irronneen, mutta myöhemmin tajusin menettäneeni sen kokonaan.

Hetkeä myöhemmin Kubica kohtasi vielä lisää epäonnea.

– Kolmannella kierroksella toinen peileistäni irtosi. Se vaikeutti kierroksellaohitustilanteita. Auto oli myös vaikeasti ajettava. Kisa oli erittäin rankka, Kubica myönsi.

Kubica yritti löytää tilanteesta myös positiivisia puolia.

– Opimme jälleen lisää autosta. Myös minä pystyin näyttämään epäilijöilleni olevani kykenevä ajamaan F1-autoa, Kubica totesi rallionnettomuuteensa viitaten.