Lewis Hamilton vierailee MotoGP-kauden avauksessa – hinku päästä ajamaan kova

© Kuva: Getty Images

Formula ykkösten hallitseva maailmanmestari Lewis Hamilton pitää kaikenlaisista nopeista ajoneuvoista. Brittikuljettaja myöntää hamuavansa myös MotoGP-pyörän rattiin.

Hamilton vierailee tulevana viikonloppuna ratamoottoripyöräilyn kuninkuusluokan kauden avauskisassa Qatarissa. Viime vuonna Superbike-luokan kaksipyöräistä testannut Hamilton omistaa itsekin muutamia kalliita erikoispyöriä, kuten MV Augustan kustomoidun F4 LH44-mallin.

Hamilton on ihaillut MotoGP-maailmaa viime aikoina läheltä. Qatarin viikonlopulta hän toivoo oppivansa paljon asioita mahdollista omaa MotoGP-testiään ajatellen.

– Olen aina rakastanut moottoripyöriä. Haluan oppia, miten MotoGP-kuljettajat käskyttävät pyöriään tositoimissa. Pääsen myös vertaamaan heidän ja minun sarjani välisiä eroja esimerkiksi eri sessioiden osalta. Aion käyttää tämän tutustumiskäynnin hyödykseni, Hamilton toteaa Autosportille.

Hamilton naurahtaa haastattelussa olevansa liian vanha MotoGP-luokkaan, mutta hän väläyttää mahdollisuutta hypätä kaksipyöräisen puikkoihin myöhemmin tänä vuonna.

– Minulla on vielä paljon opittavaa. Ajotyylissä verrattuna F1-autoon on suuri ero. Superbike-testissäni sain kokea, etten pystynyt avaamaan kaasua läheskään niin aikaisin kuin ammattikuljettajat. Olen kuitenkin erittäin kiinnostunut oppimaan lisää.