F1-sarjan suurimpiin sponsoreihin kuuluvan olutyhtiön Heinekenin sponsorointijohtaja Ben Pincus on kokenut formuloiden uuden ”Drive to Survive” -dokumenttisarjan erittäin hyödylliseksi lajin kaupallisille yhteistyökumppaneille.

Netflixiin kevättalvella saapunut dokumentisarja seuraa muun muassa Williamsin ja Haasin kaltaisten tallien työtä kulissien takana. Sarja on ollut toistaiseksi suuri menestys.

Sarjaa lähdettiin tekemään sillä ajatuksella, että autourheilun kuninkuusluokasta kiinnostaisi reilusti lisää uusia ihmisiä. F1:n sponsoreiden kannalta tavoite on toteutunut mainiosti.

– Mielestäni se on ilmiömäinen menestys, etenkin meidän näkökulmastamme. On kiehtovaa, kuinka tarinan voi kertoa ilman yhtään radalla nähtävää toimintaa. Tuollainen tarina onkin tietyillä tavoilla vangitsevampi vähemmän omistautuneelle fanille, Heineken-pomo Pincus hehkutti Reutersille.

Analyysi: F1-korttitalo luhistumassa – sarjalla ratkaistavanaan ongelma toisensa perään – mikä kaikki on pielessä?

– Se on ollut suuri menestys. Se on saanut ihmiset ajattelemaan eri tavalla sitä, miten he tekevät lähetyksiään ja toimivat vuorovaikutuksessa yleisöjensä kanssa. Se saa miettimään uusiksi asioita, joita on pitänyt itsestään selvänä ja luonnollisen kiinnostavina muille, olutjehu pohdiskeli.

Suosittuun dokumenttiin on myös liittynyt omia ristiriitojaan ja erimielisyyksiä. Muun muassa Ferrari ja Mercedes eivät halunneet omista syistään lainkaan mukaan sarjaan.

Kiista F1-dokumentin ympärillä kiihtyy – Ferrari ja Mercedes yrittivät sooloilla

Lähde: Reuters