Tulisilla hiilillä Mercedes-ajopaikkansa suhteen tällä kaudella oleva Valtteri Bottas joutuu taistelemaan paikastaan tosissaan. Bottaksen paikkaa kärkkyvä Esteban Ocon on monien suosikki tallin toiseksi kuljettajaksi kaudeksi 2020.

Vaikka tästä kaudesta ei ole ajettu vielä yhtäkään kisametriä, käy spekulointi Bottaksen jatkon suhteen kuumana.

Suomalaisen heikko viime kausi yhdistettynä Mercedeksen junioriohjelmaan kuuluvan Oconin olemiseen vapailla markkinoilla ovat saaneet monet uskomaan Hopeanuolen valmistelevan ranskalaiskuskin siirtoa Lewis Hamiltonin tallikaveriksi ensi kaudeksi.

HS: Valtteri Bottas paljasti keinonsa purkaa F1-sirkuksen stressiä – ”Olen turvautunut perisuomalaiseen kaatokänniin”

Yksi tämän mielipiteen jakavista on entinen F1-kuski ja nykyinen TV-kommentaattori Marc Surer.

– Mercedeksen on pakko pestata Ocon ensi kaudeksi. Muuten he osoittavat, ettei heidän junioriohjelmansa toimi, Surer toteaa Speed Weekille.

Huolettaako Mercedes-pestin menetys? Valtteri Bottas puhui suhtautumisestaan ensi F1-kauden paineisiin

Hopeanuolen junioriputkesta tulleista F1-sarjassa ajaa tällä kaudella George Russell. Sen sijaan Pascal Wehrleinin F1-ura tukkiutui kauden 2017 jälkeen. Tällä hetkellä saksalainen kisaa Formula E:ssä.

Onko Mercedes ongelmissa? Valtteri Bottakselta paljastus auton heikkoudesta