Formulalupaus Niko Karin ensi kauden kuviot ovat selvillä. 19-vuotias suomalainen kilpailee kaudella 2019 F3-sarjassa Trident-tallin riveissä.

Vielä viime kaudella GP3-sarjan nimellä tunnettu formulaluokka toimii erinomaisena kasvualustana tulevaisuuden F1-tähdille. Sarjan mestaruutta ovat juhlineet nykyisistä F1-kuskeista esimerkiksi Mercedeksen Valtteri Bottas ja Ferrarin Charles Leclerc. Niko Kari haluaa liittyä tämän listan jatkoksi.

Formulalupaus Niko Karin ura jatkuu – teollisuusneuvos Lesosesta uusi päätukija

Italialainen Trident tarjoaa Karille erinomaiset lähtökohdat kilpailukauteen. Viime vuonna talli sijoittui sarjapisteissä toiseksi, ja sen kalustolla napattiin kaikkiaan kuusi osakilpailuvoittoa.

Kari testasi tallin kalustoa viime kauden päätteeksi Abu Dhabin testeissä. Kärkiajat vakuuttivat tallin ja tiimin tietotaito kuljettajan taustajoukkoineen, ja niin sopimus sorvattiin hyvässä yhteisymmärryksessä.

Kari itse on luonnollisesti erittäin iloinen kauden 2019 kuvioistaan.

– Tähän kauteen kelpaa lähteä mahtavin fiiliksin. Abu Dhabin testit loppuvuodesta sujuivat todella hyvin, ja on mukava päästä iskemään sarjan kärkitaisteluun, Kari intoilee.

Luokka on kokenut täksi kaudeksi muutoksia. Nimen lisäksi uusiksi ovat menneet myös autot. Kari ja Trident lähtevät muiden tavoin opiskelemaan uusia haasteita, mutta aiemmin kerätystä tiedosta on taatusti hyötyä.

– Opeteltavaa riittää totta kai, uudesta autosta, tiimistä ja sen työskentelytavoista alkaen. Olen ollut viimeiset kaksi viikkoa Italiassa tutustumassa tarkemmin talliin ja sen toimintaan, ja olen erittäin luottavainen tulevasta kaudesta. Tiedän, että tässä tallissa kuskeilta vaaditaan paljon, ja se motivoi minua, Kari kertoo.

Italiassa vietetyn ajan Kari on siis paitsi tutustunut tarkemmin uuteen työnantajaansa, myös opiskellut yhdessä tallin kanssa uuden F3-kilpurin salaisuuksia.

– Luotan omaani ja tiimini ammattitaitoon sataprosenttisesti. Molemmilta meiltä löytyy paljon tietotaitoa ja dataa aiemmilta kausilta, ja olemme pystyneet katsomaan ja läpikäymään jo nyt paljon asioita tulevaa kautta ajatellen.

Tavoitteet tulevalle vuodelle ovat selkeät.

– Uskon, että pystymme olemaan kärkitaistossa kisaviikonlopusta toiseen. Tavoitteena on napata isoja pisteitä kauden jokaisessa kilpailussa. Se vie todella pitkälle, Kari tietää.

F3-sarjan kilpailut ajetaan Formula ykkösten Euroopan kilpailuviikonloppujen yhteydessä. Kauden ensimmäiset kilpailut ajetaan 10.-12. toukokuuta Espanjan Barcelonassa. Yhteensä kauteen mahtuu yhdeksän kisaviikonloppua ja 18 kilpailua.