Valtteri Bottas paljasti Helsingin Sanomille kärsineensä pahasta ylikunnosta neljä vuotta sitten.

Kun F1-sarjaan tuli kaudeksi 2014 tiukkoja rajoituksia autojen painoon, joutuivat kuljettajatkin laihdutuskuureille.

Vaikka Bottaskin oli jo valmiiksi melko solakassa kunnossa, oli kuntoharjoittelua lisättävä ja syömistä kiristettävä yhä niukemmaksi.

Kun kyseinen yhtälö yhdistettiin F1-pilottien armottoman kiireiseen arkeen, alkoi elämäntapa olla jo todella epäterveellisellä tasolla.

[readmore from=”bottas valtteri”]

– Treenaaminen lähti lapasesta. Juoksin ihan älyttömiä määriä. Ja kun siihen lisäsi kaiken muun kuormituksen, matkustamisen ja henkisen stressin, niin paketti oli valmis, Bottas taivasteli HS:n haastattelussa.

– Ylikunnon oireet olivat aika pahat. Ne menivät henkiselle ja fyysiselle puolelle ja kestivät pitkään, suomalainen avasi.

HS: Viime kauden epäonni koetteli Valtteri Bottaksen henkistä kanttia – ”Teki mieli sanoa, että pitäkää tunkkinne, en tule seuraavaan kisaan”

Mercedeksen suomalaistähti kärsi huimaus- ja ahdistuskohtauksista sekä rytmihäiriöistä.

Vaikka nukkuminen ja arjen velvoitteista selviäminen oli vaikeaa, ei Bottas kertonut ongelmistaan kuin lähipiirilleen. Miehen silloinen työnantaja Williams ei tiennyt asiasta.

– Se oli vaikea kausi. Jos olin vaikka haastattelussa tai isossa mediasessiossa, niin minua ahdisti ja huimasi, silmissä sumeni. Eikä kukaan tiedä vieläkään siitä ylikunnosta, nastolalainen kertoi.

Lähde: Helsingin Sanomat (linkki alkuperäiseen juttuun)