USA:n GP:n pitopaikkana vuodesta 2012 toiminut Circuit of the Americas Austinin osavaltiossa on joutunut vaakalaudalle. Kyse on yhdestä myöhässä palautetusta dokumentista.

Austinin osavaltio tukee suuria kansainvälisiä tapahtumia verovaroin, ja myös F1-sarjan osakilpailu on hyötynyt tästä vuosittain kymmeniä miljoonia dollareita.

Analyysi: F1-korttitalo luhistumassa – sarjalla ratkaistavanaan ongelma toisensa perään – mikä kaikki on pielessä?

[readmore from=”Liberty Media”]

Tänä vuonna kilpailun järjestäjät ovat kuitenkin mokanneet raskaasti. Austin-American-Statesman-lehden (AAS) mukaan järjestäjät eivät toimittaneet viranomaisille ajoissa pakollista selvitystä liikennesuunnitelmastaan GP-viikonlopun ajalta. Lehden mukaan selvityksen olisi pitänyt olla perillä 19. syyskuuta, mutta se lähetettiin vasta 3. lokakuuta.

Tämän johdosta Austinin hallinto on evännyt myöntämästä GP-kisalle sen jokavuotista avustusta. AAS:in mukaan kyse on jättimäisestä summasta, vähimmilläänkin 20 miljoonasta dollarista. Vuonna 2017 valtio tuki kilpailua 27 miljoonalla dollarilla.

Bernie Ecclestonella jyrkkä linja Libertyn tavoitteita kohtaan: ”Ei tule koskaan tapahtumaan”

Austinin kisa on ollut vuosia riippuvainen valtiollisesta tuesta. F1-sarjan amerikkalainen omistaja Liberty media on pyrkinyt vahvistamaan lajin jalansijaa Amerikassa järjestämällä siellä myös toisen kisan. Miamin kilpailu on kuitenkin ollut niin ikään jatkuvassa vastatuulessa poliittisista syistä.