F1-sarjan puuhaama Miamin GP ei toteudu ensi kaudella. Uuden osakilpailun mahdollinen debyytti tapahtuisi vasta aikaisintaan kaudella 2020.

Formulat omistava amerikkalainen Liberty Media haluaa vahvistaa sarjan jalansijaa kotimaansa markkinoilla hankkimalla yleisöä kiinnostavan uuden kilpailun sarjaan. Neuvottelut Miamin kaupungin kanssa ovat käyneet kuumina jo kuukausina, ja esisopimus pitkäaikaisesta järjestämisoikeudesta saatiin jo lyötyä lukkoon.

Kisa joutui kuitenkin vastatuuleen paikallisten asukkaiden ja poliitikkojen kyseenalaistettua kisan. Erityisen raskauttava tekijä on yleisillä kaduilla ajettavan katuratakisan tuottamat logistiikkaongelmat.

Miami on päättänyt luopua oikeudestaan liittyä sarjaan ensi kaudeksi. Se ei halua olla kalenterissa vain varauksella, vaan ehdottomasti mukana olevana kilpailuna. Näin ollen kisajärjestäjät pyrkivät saamaan kisan aikaiseksi kaudeksi 2020.

Ensi vuonna sarja on pienenemässä 20 osakilpailun mittaiseksi, sillä Saksan GP on tippumassa pois kalenterista.