Formulafanien on syytä herätä talvihorroksestaan viimeistään nyt. Huomenna maanantaina käynnistyvät talvitestit ovat mielenkiintoista seurattavaa.

Viime vuonna talvi ylläti Barcelonan, kun rataa peitti testien alkuvaiheessa lumikerros. Tänä vuonna vastaavasta ei näyttäisi olevan kuitenkaan pelkoa.

Talvitestit ovat aina median suuren mielenkiinnon kohteena, sillä tallit esittelevät uudet autot, joiden suorituskykyä halutaan aina päästä vertailemaan. Todellisuudessa talvitestit eivät kerro juuri koskaan mitään voimasuhteista, mutta jotain osviittaa ne voivat antaa.

[readmore from=”talvitestit”]

Testit kiinnostavat tänä vuonna suomalaisia, sillä Kimi Räikkönen palaa takaisin F1-uransa alkuaikojen talliin. Sauberin nimi on muuttunut Alfa Romeoksi, mutta talli on edelleen sisimmiltään se sama tuttu, jossa nuori suomalainen uransa aloitti 2001.

Myös Valtteri Bottas on talvitesteissä erityisseurannassa. Suomalaiselta odotetaan tasonnostoa sarjan kärkitallin Mercedeksen vaatimalle tasolle, ja harppaus on syytä aloittaa jo helmikuussa Barcelonassa.

Molemmat suomalaiset pääsevät irti jo talvitestien ensimmäisenä päivänä. Mercedes on tosin ilmoittanut jakavansa edellisvuosien tapaan testipäivien ajovuorot tasan sekä Bottaksen että Lewis Hamiltonin kesken.

Räikkönen vastaa Alfa Romeon kuskaamisesta maanantaina ja keskiviikkona. Antonio Giovinazzi ajaa tiistaina ja torstaina.

SuomiF1 seuraa talvitestien kulkua hetki hetkeltä. Parhaiten pysyt kärryllä liittymällä Moottoriurheilun Olohuoneeseen!

Barcelonan talvitestien ajovuorot, maannatai 18.2.:

Mercedes: Valtteri Bottas & Lewis Hamilton
Ferrari: Sebastian Vettel
Red Bull: Max Verstappen
Renault: Nico Hülkenberg & Daniel Ricciardo
Haas: Roman Grosjean
McLaren: Carlos Sainz
Racing Point: Sergio Perez
Alfa Romeo: Kimi Räikkönen
Toro Rosso: Daniil Kvjat

Williams ei aja maanantaina