Renault’n F1-tallin päällikkö Cyril Abiteboul kertoi Daniel Ricciardon palkkaamisen herättäneen tallin sisällä samanlaista intoa kuin Fernando Alonson mestaruusvuodet.

Espanjalaistähti Alonson kultavuodet 2005 ja 2006 olivat Renault’n F1-projektin parhaita aikoja miesmuistiin.

Vaikka ranskalaiset ovatkin säilyneet aina vakavasti otettavana haastajana, MM-taistelu on vaihtunut vuosien varrella keskikastin vääntöön.

Huippupilotti Ricciardon kaappaaminen Red Bullin näpeistä loi kuitenkin aivan uutta hurmosta Renault’n tehtaalla.

– Odotin jotain pientä, mutta en mitään sellaista, mitä pääsin näkemään. Se [Ricciardon sopimuksen julkistus] oli fantastinen hetki. En ole koskaan nähnyt tuollaista reaktioita tehtaillamme. Se muistutti minua Fernandon Alonson mestaruuksista, Abiteboul hehkutti Motorsportille.

Vahvasti tulevaisuuteen panostavan tallin riveissä palaa nyt aivan uudenlainen tahtotilan liekki. Renault uskoo olevansa Ricciardon kanssa matkalla kohti MM-haastoa.

– Emme ole voittaneet mitään, mutta meillä on tunne, että nyt olemme kurssilla kohti voittamista. Meillä on nyt todellinen vastuun tunne kehittää moottori ja runko, joka pystyy tarjoamaan tälle kaverille [Ricciardolle] sen, mitä hän tarvitsee, Abiteboul maalaili.

Lähde: Motorsport