Suuren skandaalin F1-sarjassa aiheuttanut kuljettaja muistelee temppuaan – tarjoaa myös selityksen

© Kuva: Getty Images

Nelson Piquet jr. on avautunut F1-sarjan historian yhdestä häpeällisimmistä tempusta, niin sanotusta crashgatesta.

Piquet ajoi kauden 2008 Singaporen osakilpailussa Renaultinsa tarkoituksella seinään, jotta tallikaveri Fernando Alonso hyötyisi turva-autosta. Espanjalainen päätyi lopulta voittamaan kilpailun, ja Piquetin temppu oli omalta osaltaan ratkaisemassa myös Felipe Massan häviämistä kyseisen kauden maailmanmestaruustaistossa.

Lue kattava artikkelimme tästä mätäpaiseesta täältä

Piquet avasi tuntojaan tuosta kohtalokkaasti tempustaan nyt, yli kymmenen vuotta sitten. Motorsport.com esitteli brassille nipun valokuvia miehen uralta, ja Singaporen tapahtumat nousivat luonnollisesti esille.

– Kun ympärillä ei ole oikeita ihmisiä auttamassa, ja on itse haavoittuvassa asemassa, tuollaisia tilanteita tapahtuu, Piquet totesi viitaten sopimustilanteeseensa.

– Yritin tehdä kaikkeni pysyäkseni sarjassa. Se oli todella rohkea ja hurja veto. Minulla ei ollut ketään pitämässä puoliani, enkä voinut koskaan paeta tekemääni päätöstä, Piquet kertoo.

Brasilialainen joutui rakentamaan uransa täysin alusta tapauksen tultua julki. Maineenpuhdistus on onnistunut, sillä hän on sementoinut asemansa arvostettuna Formula E -kuljettajana.

Katso koko video Piquetista kertaamassa uraansa täältä.