Kahdeksannessa joulukalenterin luukussa kurkistetaan F1-varikon ulkopuolelle. Ketkä ovat kovia kuskia muissa sarjoissa?

Ajatus, jonka mukaan F1-sarjassa ajaisivat maailman parhaat kilpakuljettajat, on höntti. Muissa kilpailevissa sarjoissa ajaa iso liuta ratinkääntäjiä, jotka ansaitsisivat paikan F1-sirkuksessakin. Useista syistä, joko itsestään johtuvista tai muista ulkoisista, ovet F1-talleihin pysyvät kuitenkin kiinni.

SuomiF1-sivusto haluaa nostaa esille muutaman kuljettajan, joiden otteita jokaisen tulisi arvostaa.

Kamui Kobayashi

Jätettyään F1-sirkuksen 2014 Kobayashi on luonut monipuolista uraa muualla. Parhaiten hänet muistetaan WEC-sarjasta Toyotan tehdaskuljettajana, mutta onpa mies ehtinyt ajamaan myös Super Formulaa ja Super GT:tä.

Scott Dixon

IndyCar-sarjan mestaruuden tänä vuonna nimiinsä vienyt kokenut Dixon kantaa myös lempinimeä Jäämies. Uusiseelantilainen on yksi jenkkiformuloiden suurimmista laji-ikoneista, jonka vahvuutena on nopeuden lisäksi myös järjenkäyttö auton ratissa.

Sebastien Buemi

Menestystä on tullut niin Formula E:ssä kuin WEC-sarjassakin. Miestä huhutiin myös takaisin Toro Rossolle, mutta lopulta siirto jäi toteutumatta. Harmi, sillä sveitsiläisen näkisi mielellään mittelevän jälleen kerran formula ykkösissä. Toro Rossolla hän kurvaili 2009-2011.

Jean-Eric Vergne

Jälleen yksi Toro Rosso -hylkiö, jälleen yksi pirun kova rattimies. Hallitseva sähköformuloiden mestari taisteli Daniil Kvjatia vastaan paikasta Red Bullille kaudella 2014. Tappion myötä myös F1-ura katkesi. Mies on itsekin myöntänyt olleensa tuolloin uransa aallonpohjassa, mutta niin vain hän on onnistunut kääntämään tuon tilanteen ympäri ollen nyt yksi arvostetuimmista F1-sarjan ulkopuolisista kuljettajista.

Will Power

Indy500-kilpailun tänä vuonna voittanut aussikuljettaja on Dixonin tapaan yksi IndyCar-sarjan parhaista kuljettajista. Miehen valttian on monipuolinen osaaminen sekä ovaali- että normaalien kilparatojen metkuista.