McLaren on suomalaisille merkitttävä automerkki monessakin mielessä. Se on tarjonnut F1-tähdillemme autot lukuisiin urotekoihin, mutta merkin kalustolla on tehty historiaa myös muualla.

Entinen F1-kuski JJ Lehto teki upean uran formulasirkuksen ulkopuolella. Sinivalkoista historiaa hän teki vuonna 1995, jolloin hänestä tuli ensimmäinen suomalainen Le Mansin 24 tunnin ajon voittoa juhlinut kuljettaja.

Lehdon autokunta kilpaili kyseisenä vuonna McLarenin päheällä F1 GTR -kilpurilla. McLarenin pyrkimys kasvaa myös siviiliautomarkkinoille sai erinomaista PR:ää Lehdon autokunnan voitosta.

Tallin riveissä kaksi maailmanmestaruutta formula ykkösissä napannut Häkkinen pääsi myös kokeilemaan maanmiehensä takavuosien menopeliä. Häkkinen testasi Lehdon autokunnan autoa aiemmin sykyllä Laguna Secassa USA:ssa.

Suomalaisittain merkittävän videon voi katsoa alta.