F1-tallien budjetit julki – Kimi Räikkösen Sauber-talli edelleen lilliputti, vaikka kasvua on tapahtunut

© Kuva: Getty Images

Konkaritoimittaja Dieter Rencken on selvittänyt perinteiseen tapaansa F1-tallien budjetit. Tänään mies julkisti viiden valmistajien sarjan häntäpään vuosimenot.

Suomalaisittain kiinnostaa on tietenkin Kimi Räikkösen tulevan työnantajan Sauberin taloudellinen kehitys. Kuten tästä jutusta selviää, on talli noussut hienosti vararikon partaalta vahvaksi suorittajaksi vain parissa vuodessa.

Ex-kuskilta absurdi paljastus Sauberin penninvenytyskeinoista

Tänä vuonna Sauberin budjetti oli 135 miljoonaa dollaria, kymmenen miljoonaa enemmän kuin vuosi sitten. Palkintorahan osuus tästä on 45 miljoonaa, sponsoreiden ja kuljettajien mukanaan tuomat rahat 40 miljoonaa,  ”kolmannen osapuolen” eli Alfa Romeon/Ferrarin 35 miljoonaa ja tallin omistajaosakkaiden 15 miljoonaa.

Kasvaneilla tulovirroilla talli on vahvistanut henkilöstöään. Tallilla on nyt riveissään 400 ihmistä, 40 enemmän kuin vuosi sitten. Se on silti vähemmän kuin muilla talleilla, sillä jopa konkurssin partaalta pelastetulla Force Indialla on tätä enemmän työntekijöitä.

Viiden häntäpään tallin rahakunkku on McLaren. Takavuosien huipputallin budjetti oli tänä vuonna 220 miljoonaa dollaria. Tästä peräti 110 miljoonaa tulee yhtiön rikkaiden omistajien taskuista tai McLaren-korporaation muiden osien avustuksina. Palkintorahaa tallilla oli tänä vuonna kulutettavana 80 miljoonaa ja sponsorituloja vain 30 miljoonaa dollaria.

Kärkipään tallien budjetit julkaistaan myöhemmin. Ferrarin ja Mercedeksen vuosibudjetit voivat ylittää jopa 300 miljoonaa dollaria.

Juuso Taipale
Twitter: @JuusoTaipale


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.