Australian MM-rallissa nähtiin tilanne, jota ei saisi päästä koskaan tapahtumaan. Sen seurauksena Hyundain Andreas Mikkelsenin ralli tuli ennenaikaiseen päätökseensä.

Mikkelsenin porhaltaessa rallin kolmatta etappia tuli häntä vastaan shikaanissa traktori. Suljetulla rallireitillä ei saisi ehdottomasti kulkea mitään muita kuin ralliautoja, mutta järjestäjien mukaan traktorin kuljettaja oli lähtenyt omin luvin siirtämään shikaanin heinäpaaleja.

Mikkelsenin ja kartturi Anders Jaegerin pasmat sekosivat hämmentävästä tapauksesta hiukan. Kartturilta jäi lukematta tai Mikkelseniltä kuulematta nuotti kiristyvästä mutkasta, ja sen seurauksena norjalainen kaatoi autonsa parisataa metriä traktorikohtaamisen jälkeen.

Mikkelsen oli tapauksen jälkeen luonnollisesti vihainen.

– Sanoin Andersille ”mitä v*ttua tämä on, pitäisikö meidän pysähtyä ja kertoa ratavirkailijoille tästä?”, Mikkelsen kertoi ralliradiolle.

– Anders käski minun kuitenkin jatkamaan eteenpäin, mutta samalla missasin yhden nuotin, ja ajoin mutkaan liian kovaa. Sen seurauksena kippasimme auton nurin.

Mikkelsenin mielestä tällaista ei saisi koskaan päästä tapahtumaan.

– Villi luonto voi yllättää rallireitillä, mutta traktori oli todella yllättävä ja se pisti pasmani sekaisin. Tähän asiaan tulee varmasti joku selitys, mutta minun rallini se jo tuhosi.