Mercedeksen tallipäällikön Toto Wolffin mielestä muutamat F1-tallit ovat sotkeneet kuninkuusluokan rengaskehitystä tarjoamalla liikaa erilaisia ehdotuksia ja ideoita Pirellille.

Monet ovat kokeneet F1-sarjan renkaiden kehittyneen väärään suuntaan. Pirelli on tuonut viime vuosina radoille yhä nopeammin kuluvampia ja pehmeämpiä rengasseoksia.

Kehityssuunnan toivottiin lisäävän jännitystä F1-kisoihin varikkopysähdysten lisääntymisen myötä.

Todellisuus oli kuitenkin jotain aivan muuta. Formulatallien strategikot ovat päätyneet lähinnä säästelemään kuskiensa renkaita yhden tai kahden pysähdyksen taktiikoiden toivossa.

Mercedes-pomo Wolffin mukaan ongelmaa ei ole ainakaan yhtään helpottanut tallien jatkuva yhteydenpito Pirelliin. F1-konkari uskoo vähemmän valistuneiden tahojen kehitysideoiden tekevän sopasta entistä sekavamman.

[readmore from=”pirelli”]

– Ihmisillä, joilla ei ole hajuakaan asiasta sekaantuvat keskusteluun siitä, miltä renkaiden pitäisi näyttää ja miten niiden tulisi käyttäytyä. He voisivat pysyä poissa, Wolff ärähti Racefansin haastattelussa.

– Heidän pitäisi kuunnella kuskeja ja talleja, eikä tallien pitäisi olla niin opportunistisia kuin he ovat olleet aiemmin. He ovat kuvitelleet jonkun saavan hyötyä tai haittaa renkaista ja lobanneet omaa suuntaansa, tallipomo kritisoi.

Lähde: Racefans