Max Verstappenin isä toheloi aikoinaan kärkikuskin ulos kisasta – uhriksi joutuneen kuljettajan vaimolta napakka kuitti Twitterissä

© Kuva: Getty Images

Kärkikuskin ja kierroksellaohitettavan kolarointi Brasiliassa tuntuu olevan Verstappenin suvulle perinnöllinen asia. Max Verstappen oli sunnuntaina kärsijänä, mutta isä Jos Verstappen hoiti aikoinaan likaisen konnan roolin.

Kauden 2001 Brasilian GP:ssä oltiin näkemässä suurta sensaatiota, kun vasta kolmatta kisaansa F1-sarjassa ajanut Juan Pablo Montoya ohitti tyylikkästi Michael Schumacherin painellen matkoihinsa kisan kärkipaikalla. Kolumbialainen näytti olevan matkalla helppoon voittoon, kunnes kilpailun puolivälissä rysähti.

Kierroksella 39 Montoya ohitti Arrowsia kuljettaneen Verstappanin suoralla, mutta jarrutukseen saapuessa hollantilaiskuljettaja jätti jarrutuksen liian myöhäiseksi rysäyttäen rajusti Williamsin perään.

Molempien matkanteko päättyi siihen paikkaan, ja kiitos Verstappenin tökerön virheen yksi suuri sensaatio lässähti.

Max Verstappenin raivotessa ja jopa käydessä käsiksi Esteban Oconiin löytyi miehelle ymmärrystä, joskin ehkä hivenen ivallista sellaista.

– Ymmärrän täysin miltä Max Verstappenista tuntuu…2001 Juan Pablo koki samanlaisia tuntemuksia, twiittasi ei enempää tai vähempää kuin Montoyan vaimo Connie Montoya.

Juuso Taipale
Twitter: @JuusoTaipale