Prema Powerteamin tallin Formula 3 -kuski Guan Yu Zhou uskoo Sophia Flörschin karmean Macaon GP:n ulosajon johtuneen radalla erheellisesti vilkkuneista keltaisista varoitusvaloista.

17-vuotias HWA-tallin kuski ajautui järkyttävään onnettomuuteen Macaon F3-kilpailun kolmannella kierroksella sunnuntaina Suomen aikaa aamupäivällä.

Kuskilupaus menetti autonsa hallinnan 276 kilometrin tuntivauhdissa, törmäsi kahteen kilpakumppaniinsa ja sinkoutui reunakiveyksestä radan seinän yli.

Tilanteessa loukkaantui Flörschin lisäksi kaksi muuta kuljettajaa, kaksi valokuvaajaa ja yksi ratavirkailija. Saksalaiskuski mursi törmäyksessä selkärankansa ja joutuu huomenna leikkaukseen.

Flörschin takana onnettomuustilanteessa ajanut Zhou uskoo tietävänsä syyn karmaisevan kolarin takana.

Mutkaa edeltävällä suoralla välkkyi jostain toistaiseksi tuntemattomasta syystä keltaisia varoitusvaloja.

– Mandarin-mutkan jälkeen näin keltaisen valon, mutta luulen sen olleen vain kilpailun järjestäjien tekemä virhe, formulakuski epäili Motorsportin haastattelussa.

– Sophia oli todella lähellä Jehania [Daruvala, yksi kolarin osapuolista], eikä hänellä ollut lainkaan aikaa reagoida. Hän osui Jehanin perän oikealle puolelle, pyörähti suoraan siitä Lisboa-mutkaan ja lensi kohti toista autoa. Toivottavasti hän on kunnossa, Zhou taivasteli.

Lähde: Motorsport