Kauden 2008 mestaruushuipennus kuuluu kiistatta formula ykkösten historian dramaattisimpiin hetkiin. Päärooliin nousi kuljettaja, joka joutuu edelleen puolustamaan päätöskierrostaan.

Jokainen F1-fani tietää mistä puhutaan. Felipe Massa juhli mestaruutta vajaan minuutin, kunnes Lewis Hamilton nousi mestaruuden vaatimalle viidennelle sijalle viimeisessä mutkassa. Brittikuski sai kiittää Toyotan Timo Glockia, joka liukasteli sateen kastelemalla radalla kuivan kelin renkailla.

Lue kattava raportti kisasta ja opi sen dramaattisuudesta täältä.

Muistatko tämän F1-sarjan dramaattisen loppuhuipennuksen? Tämän kisan avulla kuka tahansa syttyy rakastamaan F1:iä

Dramaatikka oli joillekin liikaa, eikä Massan kokemaa kohtaloa sulateta kaikissa piireissä. Esille nousee tasaisesti väitteitä, joiden mukaan Glock olisi ajanut tahallaan hiljaa, jotta Hamilton ehtisi edelle.

Yhtä usein Glock on väitteet kiistänyt. Hän muistuttaa kisan loppuvaiheessa iskeneen sadekuuron tarjonneen hänelle mahdollisuuden saavuttaa paljon pisteitä riskeeraamalla rengastaktiikka. Sen onnistuminen jäikin vain muutaman sadan metrin päähän, Massan ja faniensa harmiksi.

F1-sarjakin on julkaissut onboard-videon Glockin kierroksesta. Liukkauden ja eron kuivan ja välikelin renkaiden välillä huomaa.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

Glock on kommentoinut tapahtumaa sen täyttäessä kymmenen vuotta. Ja kuten aiemminkin, täyttyi kommenttiosio nopeasti saksalaiskuljettajaa syyttävistä ja halveksuvista kysymyksistä.