Hyvässä nosteessa oleva sähköformulasarja Formula E tähyää koko ajan uusia markkinoita. Sarjan toimitusjohtaja Alejandro Agag toivoisi sarjan kuskiluetteloon lisättävän autoteollisuuden suurvallan, Japanin, lisenssillä ajava kuljettaja.

Huolimatta Japanin vahvasta panostukesta sähköautoteollisuuteen maan kuljettajat ovat olleet sarjan historiassa kortilla. Viimeisin yrittäjä oli Kamui Kobayashi, mutta viimeiset vuodet sarjassa on ajettu ilman maan edustusta.

Täksi kaudeksi Nissan liittyi tehdastallina mukaan sarjaan, mutta talli valitsi kuljettajikseen toisen kauden mestarin Sebastien Buemin ja Alex Albonin.

Agag on mielissään lahjakkaan Albonin liittymisestä sarjan vahvuuteen, sillä se osoittaa sarjan kiinnostavan myös nuoria kuljettajia.

Hän esitti kuitenkin toiveen Japanin suuntaan.

– Haluan japanilaiskuljettajan, tarvitsemme sellaisen. Tämä ei voi olla vain Nissanin vastuu, vaan myös muiden tallien tulisi miettiä tätä, Agag toteaa Autosportille.

Agag perustelee hinkuaan taloudelisilla syillä.

– Meillä on paljon kasvunvaraa Japanissa, joka on sähköautoteollisuuden edelläkävijä. Tähtikuljettaja Japanista auttaisi meitä.