Mihin katosi Ferrarin vauhtietu suorilla? Saksalaislehdellä villi salaliittoteoria sääntökikkailusta

© Kuva: Getty Images

Saksalainen moottoriurheilujulkaisu Auto Motor und Sport spekuloi Ferrarin suoravauhdin äkillisen katoamisen johtuvan FIA:n tarkentuneesta akkuenergian käytön seurannasta.

Epäilyt Ferrarin sääntörikkomuksista autonsa akkuenergian hyödyntämisen osalta ovat olleet tapetilla koko kauden ajan. FIA on tutkinut asiaa useampaan otteeseen, eikä ole kuitenkaan löytänyt mitään kiellettyjä patentteja italialaisten koneistosta.

AMuS:n toimittaja Tobi Grüner kertoi lehtensä epäilevän Ferrarin kuitenkin olleen mahdollisesti vain autourheilun kattojärjestöä ovelampi vilunkipelissään.

Lehti pyörittelee teoriaa, jonka mukaan Ferrari olisi jatkanut FIA:n kielloista ja tarkastuksista huolimatta akkunsa energian hyödyntämistä sääntöjen vastaisella tavalla, mutta luopuneen Singaporen kisaan mennessä kokonaan tehostusominaisuudestaan kiinni jäämisen pelossa.

– GPS-data Singaporesta ja Sotshista osoittaa, ettei Ferrari enää käytä tuota poikkeuksellista teholisää suorilla. Tietojemme mukaan FIA asensi toisen sensorin valvomaan akun energian käyttöä. Onkohan tässä yhteys, saksalaisjournalisti pohdiskeli.