Mercedeksen tähtikuski Lewis Hamilton vaatii F1-sarjan rengastoimittajaa Pirelliä keksimään ratkaisun renkaiden säästelystä johtuviin yhden varikkopysähdysten kisojen ongelmaan.

Pirellin helposti kuluvien renkaiden taustalla oli ajatus siitä, että nopeammat ja heikommat renkaat toisivat F1-kisoihin fanien kovasti kaipaamaa jännitystä. Toisin kuitenkin kävi, sillä renkaiden säästelystä on tullut arkipäiväinen asia sarjassa varsinkin ahtailla katuradoilla.

Fanit ovat valittaneet ongelmasta äänekkäästi jo pitemmän aikaa. Asian vakavuuden ymmärtää myös sarjan hallitseva maailmanmestari Hamilton, joka haluaa eroon yhden pysähdyksen kisoista niin pian kuin mahdollista.

– Minun on todella painostettava Pirelliä, sillä renkaat tuntuvat hyvältä täällä mutta tämä yhden pysähdyksen käytäntö on täysin naurettava, brittitähti julisti Racefansin haastattelussa.

– Ensi vuonna heidän on päästävä kolme askelta pehmeämpiin seoksiin. Heittäkää ne kaikki asteikolla alaspäin niin meidän on tehtävä ainakin kaksi pysähdystä kisaa kohti, Hamilton ehdotti.

 

Lähde: Racefans