Alain Prostin mielestä F1-sarja kaipaa massiivisia uudistuksia tulonjakoonsa ja sääntöihinsä. Mies kaipaa vapautta niin tekniseen kehitykseen, kisastrategioihin kuin rengasvalintoihinkin.

Ranskalaislegendan mukaan formuloiden tulovirtojen ohjautuminen kärkitallien laariin on ollut huonoksi sarjan mielenkiinnolle. Myös liian tiukat tekniset säännöt ovat antaneet Prostin mielestä yksittäisille osille liikaa arvoa.

– Jakakaa tuloja tasapainoisemalla tavalla. Varmistakaa, etteivät tekniset säännöt laita kaikkea yhden elementin, kuten aerodynamiikan tai moottorin varaan. Tehkää yksinkertaisempia, kauniimpia autoja, joissa on vähemmän aerodynamiikkaa ja enemmän tilaa sponsoreille, Prost luetteli uudistusideansa L’Equipen haastattelussa.

Suurin nykyformuloiden epäkohta on kuitenkin Prostin papereissa rengassäännöt. Renaultin F1-tallin neuvonantajana toimiva veteraanikuski ei ymmärrä, miksi tallit eivät saa valita kumejaan täysin vapaasti kaikista rengasseoksista joka kisaviikonloppuna.

– Antakaa täysi vapaus rengasvalinnoissa. Sallikaa tallien tehdä pokeriliikkeitä. Nyt kaikki on stereotyyppistä, ranskalainen sätti.

Renault päätti jättää ajamatta toisen aika-ajosession ja ottaa 11. ja 12. lähtöruudut sunnuntain kisaan. Ratkaisu ei ollut mieluisa, mutta se nähtiin välttämättömänä F1:n rengasrajoitteiden vuoksi.

– Jos olisimme yrittäneet päästä Q3:een ja joutua aloittamaan kisa vähemmän tehokkailla renkailla. Tämä sääntö on absurdi.

– Kuskimme olisivat halunneet ajaa. Meidän on lopetettava tällä tiellä jatkaminen. Tämä ei ole normaalia. Annetaan valtaa oveluudelle ja piloteille, jotka kohtaavat koneet, Prost sanaili.

Lähde: L’Equipe