F1-konkaritoimittajien sisäpiiritietojen mukaan Sebastian Vettel teki kauden 2016 jälkeen esisopimuksen siirrosta Mercedekselle täksi vuodeksi. Ferrarin kehittyvä suorituskyky sai kuitenkin saksalaisen jatkamaan maranellonpunaisissa.

Arvostettujen formulajournalistien Leo Turrinin ja Mark Hughesin mukaan Vettel oli hyvin lähellä liittyä Mercedeksen riveihin Lewis Hamiltonin tallitoveriksi Nico Rosbergin lopetettua yllättäen uransa toissa kauden jälkeen.

– Ei ole mikään mysteeri kenellekään, että välittömästi Rosbergin jäähyväisten jälkeen Mercedes otti yhteyttä Sebastian Vetteliin testeistä Barcelonassa. Niki Laudan ystävät kertoivat luottamuksella nelinkertaisen maailmanmestarin tehneen esisopimuksen seuraavasta kaudesta, Turrini paljasti Quotidiano-julkaisun blogissaan.

– Olen aika varma viime vuonna tehdystä Vettelin optiosta tulla Mercedekselle vuonna 2018. Mercedes odotti tarkkaa päivämäärää siitä, ottaako hän tarjouksen vastaan. Vaikutti kuitenkin siltä, että hän ei tekisi sitä ja uusi Ferrari-sopimus olisi tulossa, Hughes kertoi Motorsport Magazinen artikkelissaan.

Kuten toimittajat aiemmin uutisoivat, Vettel oli kääntymässä kuitenkin Ferrarin puoleen.

Italialaistallin auton suorituskyky vaikutti parantuvan merkittävästi edelliseen vuoteen verrattuna, eikä saksalaiskonkari nähnyt lopulta tarvetta vaihtaa maisemaa.

Hamiltonin tallitoveriksi pestattiin lopulta suomalaiskuski Valtteri Bottas, joka teki kesällä vuoden jatkosopimuksen Mercedekselle ensi vuodesta.

Lähteet: Quotidiano, Motorsport Magazine