Suomalaista F1-tähteä Kimi Räikköstä ahdistelusta syyttänyt Cassandra Talula Dias-Greizis julkaisi blogissaan videon, jossa hän väittää joutuneensa oikeusjärjestelmän hylkäämäksi.

Dias-Greizis toi aiemmin keväällä julkisuuteen tarinansa siitä, jonka mukaan Räikkönen olisi ahdistellut seurueeseensa kuuluvan miehen kanssa häntä seksuaalisesti Montrealin GP:n jälkeisissä juhlissa vuonna 2015.

Kanadalainen Le Presse -lehti kertoi naisen kiristäneen Räikköseltä rahaa vastineeksi hiljaisuudestaan asiasta. Summan väitettiin olleen jopa seitsennumeroinen.

Dias-Greizis teki tapauksesta kantelun poliisille kuusi kuukautta väitetyn tapahtuman jälkeen. Paikallisten lakien mukaan tapaus oli jo kuitenkin vanhentunut, eikä asiasta voitu käynnistää rikostutkintaa.

Nainen koki oikeusjärjestelmän kääntyneen häntä vastaan tapauksen käsittelyssä.

– Kuusi kuukautta oli kaikki aika, joka minulla oli, koska minua ei raiskattu ja koska olen vain yksi nainen. Kun kaksi miestä koskettelee väkisin rintojasi ja sukupuolielimiäsi, sinulla on näköjään vain kuusi kuukautta aikaa tehdä rikosilmoitus, Dias-Greizis vuodatti videolla.

Dias-Greizis väitti olleensa jutun käsittelyssä epätasa-arvoisessa asemassa sukupuolensa ja etnisen taustansa vuoksi.

– En ottanut aiemmin poliisiin yhteyttä, sillä tiesin, ettei se olisi koskaan vain minä vastaan hän. Se olisi minä vastaan hän, hänen faninsa, hänen miljardien arvoinen yrityksensä sekä media. Tunsin itseni täysin voimattomaksi. Pomoni kysyi tuona iltana, mitä haluan tehdä. En nähnyt tilannetta, jossa tapahtunut kääntyisi minun puolelleni. Moni pelkäämäni asia toteutui, Dias-Greizis valitti.

– Monet ovat sanoneet minulle järjestelmän olevan rikki. Ei se ole rikki. Sen suunnittelivat valkoiset miehet valta-asemassa suojellakseen muita vallassa olevia miehiä. Systeemi ei välitä minusta. Olen nainen, puoliksi värillinen nainen. Systeemin ei koskaan pitänytkään olla minun puolellani.

Nainen avautui videolla tapauksen piinaavan vieläkin hänen päivittäistä elämäänsä.

– Ajattelin voivani jatkaa elämääni, koska minua ei raiskattu. Ajattelin, että kaikki olisi hyvin. Mutta kaikki ei ole hyvin. Se hetki on pysyvästi muuttanut minua ja sitä, miten tulen toimeen ihmisten ja etenkin miesten kanssa, Dias-Greizis väitti.

Räikkönen vastasi kohuun käynnistämällä oikeusjutun Dias-Greizisiä vastaan. Rikostutkinnan etenemisestä ei ole toistaiseksi lisätietoja.

Voit katsoa Dias-Grezisin blogivideon tämän linkin takaa.