Kimi Räikkönen ei näkisi ongelmana, vaikka F1-sarja kiristäisikin nykyisiä rangaistuskäytäntöjään. Suomalaiskonkari vaatii kuitenkin rangaistustenjakelijoilta johdonmukaisuutta.

Kuljettajien sikailuja ja muita toilailuja estääkseen tuomaristolla on käytettävissään joukko erilaisia rangaistuksia. Suosituimpia ovat aikasakot, joista useimmiten käytetään viiden ja kymmenen sekunnin rangaistuksia.

Kimi Räikkönen myönsi vihdoin ”pitkään tiedetyn salaisuuden” Ferrari-sopimuksestaan

Vaikka rangaistukset ovatkin usein kohdillaan, on ongelmaksi muodostunut niiden epäjohdonmukainen käyttö. Monesti on käynyt niin, ettei kahdesta identtisen oloisesta tilanteesta seuraa samanlaisia sanktioita.

Räikkönen otti tähän kantaa motorsport.comin haastattelussa. Kaudella 2001 F1-debyyttinsä tehnyt suomalainen on kokenut radalla monenlaisia tapahtumia, ja häneltä kysyttiinkin toimiko tuomaristo ennen ankarammin.

[readmore from=”räikkönen kimi”]

– Mielestäni rangaistukset eivät olleet sen ankarampia aiemmin, mutta mielestäni tätä nykyä väliintulot ovat satunnaisia. Mielestäni kovempikin kuri olisi paikoillaan, sen tekeminen selväksi voisi myös itse asiassa vähentää tuomariston töitä, Räikkönen toteaa.

Räikkösen mielestä ongelmia nykysysteemissä on kaksi. Ensimmäiseksi hän laskee törkeistä tempuista jaettavat pienet rangaistukset, joilla ei ole lopulta mitään merkitystä.

Toinen ongelma on sanktioiden sattumanvaraisuus.

– Olemme nähneet tapauksia, joissa kuljettajalle myönnetään viiden tai kymmenen sekunnin rangaistus, vaikka edellisessä kisassa vastaavanlaisesta tempusta ei seurannut mitään. Tästä syystä nykysysteemi ei toimi. Haluan rajumpia rangaistuksia, mutta kriteereiden tulee olla aina samat.