Force Indian tallipäällikön Otmar Szafnauerin mielestä Mercedes teki oikean päätöksen käskiessään Valtteri Bottasta päästämään tallitoverinsa Lewis Hamiltonin ohitseen Venäjän osakilpailussa.

Vaikka paalulta startannut Bottas oli mainiossa voittoasemassa Sotshin kisan loppupuolella sunnuntaina, päätti Mercedes päästää renkaidensa kunnon kanssa tuskailleen Hamiltonin suomalaisen ohi.

Tavoitteena oli vahvistaa Hamiltonin mestaruusjohtoa ja välttää se riski, että päähaastaja Sebastian Vettel olisi kaahannut Ferrarillaan kakkossijalle.

Mercedeksen tallipomo Toto Wolff sai ratkaisustaan roimasti kritiikkiä niin fanien kuin mediankin suunnalta. Itävaltalaiskonkarin vetoa pidettiin epäreiluna ja tarpeettomana.

Saksalaistallin kanssa moottoriyhteistyötä tekevän Force Indian johtomiehellä riitti kuitenkin ymmärrystä kollegalleen.

– Mielestäni hän teki oikean valinnan. Olisin tehnyt täysin samoin, sillä koskaan ei tiedä mitä huominen tuo tullessaan. Sitä saattaisi helpostikin sattua jonkinlainen vika, tai tehojen katoaminen autossa. Sitten 25 pistettä olisivat mennyttä, Szafnauer muistutti Racefansin haastattelussa.

Tallipomon mukaan kisastrategioissa on aina otettava huomioon tuntemattomien muuttujien luomat riskit. Mercedes taistelee Hamiltonin kuljettajien mestaruuden lisäksi myös valmistajien kruunusta.

– Joku saattaisi kolaroida sinut ulos kisasta jo lähdössä. Luultavasti ei, mutta se on aina mahdollista vielä näiden viiden kisan aikana. Jos et pääse maaliin kahdessa niistä, mestaruustaistelu on taas auki. Kaikki mahdollisuudet varmistaa kummankin mestaruuden voitto on siis käytettävä, Force India -jehu korosti.

Lähde: Racefans