Jari-Matti Latvala taistelee Katalonian MM-rallin voitosta huikeiden ajonäytteiden ansiosta. Toyotan suomalaiskuski on noussut eilisen rengasrikon jälkeen aivan kärjen tuntumaan.

Lauantain väkevästi aloittanut Latvala on vain 0,3 sekuntia rallin kärkimiestä Dani Sordoa jäljessä. Hyundain espanjalaiskuski peri johtopaikan, kun Latvalan tallikaveri Ott Tänak kärsi rengasrikon pudoten kärjestä minuutin päähän yhdeksänneksi.

Tänakin epäonni heilauttaa mestaruustaiston voimasuhteita radikaalisti. Kun kaudesta on jäljellä Katalonian jälkeen enää vain Australian MM-ralli, näyttäisi virolaiskuljettaja putoavan pois mestaruustaistosta. Pistekärki Thierry Neuville on tällä hetkellä tuloksissa kuudes ja lähin takaa-ajaja Sebastien Ogier viides.

Esapekka Lappi on ainoa Latvalan lisäksi pisteille tällä hetkellä ajava suomalainen. WRC2-luokassa Kalle Rovanperä johtaa luokkaansa.