Sähköformulasarja Formula E:n toimitusjohtaja Alejandro Agag kehoittaa formula ykkösiä miettimään tarkkaan tulevaisuudensuunnitelmiaan.

Viidenteen kauteen valmistautuva sähköformulasarja nauttii tällä hetkellä autonvalmistajien suosiota. Mukana on peräti seitsemän eri merkkiä, samaan aikaan kun moottoriurheilun ykkösluokka F1:ssä mukana on vain neljä. Ferrari, Mercedes ja Renault ovat omina talleinaan, Hondan toimiessa vain voimanlähdevalmistajana.

Agagin mielestä F1-sarjan tulisi herätä paitsi autonvalmistajien, myös suuren yleisön tulevaisuudenvaatimuksiin.

– Seuraavan viiden vuoden aikana F1 tulee todella olemaan pinteessä, jos he eivät vaihda sähkömoottoreihin. Siitä tulee todella iso ongelma heille, sillä vaihdos on lähes mahdoton, Agag totesi F1-mestari Nico Rosbergin omassa podcastissa.