Williamsin F1-tallin apulaispäällikön Claire Williamsin tavoitteena on löytää aiempaa kokeneempia kuljettajia talliinsa ensi kaudeksi. Asiaa mutkistaa kuitenkin se, ettei tallilla ole varaa maksaa kovin kilpailukykyisiä palkkoja.

Pahassa alennustilassa tuskaileva Williamsin talli turvautui tällä kaudella kahteen niin sanottuun ”maksukuljettajaan” Sergei Sirotkiniin ja Lance Strolliin. Teini-ikäiset kuljettajat toivat varakkaiden sponsoriensa myötä brittitalliin suuren läjän rahaa.

Maksukuskien kokoonpanon kääntöpuolena on ollut kuitenkin tulosten heikkous. Sirotkinilla ja Strollilla on ollut suuria vaikeuksia yltää MM-pisteille.

Williams seisoo parhaillaan valmistajien MM-sarjataulukon vihoviimeisenä. Kasassa on vasta seitsemän pistettä. Sarjaa johtavalla Mercedeksellä pisteitä on taas jopa 415.

Tallipomo Williamsin mukaan tarkoituksena on löytää edes hieman kokeneempia kuskeja ensi kaudeksi parempien tulosten toivossa. Hyvien kuskien nappaaminen on kuitenkin vaikeaa tallin kiperässä taloustilanteessa.

– Nykyisellä sponsoroinnin aikakaudella yksityistalleille ei ole helppoa saavuttaa tavoitteitaan ilman maksukuskeja. Teemme todella kovasti töitä rahoituspuolella voidaksemme palkata kokeneempia kuljettajia. Se on yksi tavoitteistamme vuodelle 2019, Claire Williams kertoi Grandprix.comille.

Lähde: Grandprix.com