Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff ehdotti kaikille talleille kolmansia autoja, joiden ei tarvitsisi noudattaa samoja sääntöjä kuin muiden formulakuskien.

Wolff esitteli ideansa tallien laajentamisesta kolmeen autoon jo aiemmin. Tallijehun mukaan uudistus toisi nuorille kuskilupauksille parempia mahdollisuuksia murtautua F1-sarjaan.

Nyt Mercedes-johtaja on kehitellyt ajatuksiaan kolmansien autojen käytännöstä vielä pidemmälle.

– Olemme miettineet erilaisia skenaarioita. Niiden [kolmansien autojen kuskien] voitaisiin jopa antaa osallistua aika-ajoihin ja sitten ajaa oma kisansa, Wolff ehdotti Racefansin haastattelussa.

Wolffin villi idea on saanut myös vastustusta. Jotkut kriitikot ovat ilmaisseet huolensa siitä, että uudistus lisäisi kärkitallien valtaa sarjassa entisestään.

– Jos tallit kokevat, ettei mestaruustaistoon sekaantuminen olisi oikein, niiden [kolmansien autojen] ei tarvitsisi saada valmistajien pisteitä vaan vain kuskien pisteitä.

– Olisi monia fantastisia ja jännittäviä tapoja lisätä niitä lähtöruudukkoon. On kuitenkin ymmärrettävä, että kaikki tallit eivät ole valmiita siihen. Tällöin sitä olisi vaikea tehdä, Wolff sanoi.

Talliapomo kuitenkin epäilee joidenkin tahojen vastustavan hänen uudistusehdotuksiaan pelkästä periaatteesta. Wolffin mukaan ideaa ei arvioida sen meriittien pohjalta.

– Minä en ole suosiossa Formula 1:ssä tällä hetkellä. Minun tuomani ideat päätyvät jotenkin suoraan roskakoriin. Ehkä olisi parempi, etten sanoisi mitään, ja joku muu voisi tuoda tämän esille ”seuraavana loistavana ideana”, Wolff sivalsi epäilijöitään.

Lähde: Racefans