Force Indian tallin kuski Esteban Ocon toivoo F1-talleille mahdollisuutta ajattaa kolmea autoa ja kisakuljettajaa kerralla.

Mercedeksen junioriohjelman kasvatti on toistaiseksi vailla kisakuskin pestiä ensi kaudeksi. Tiet lähes joka suuntaan ovat tukossa kuskimarkkinoiden ravisteltua monien tallien kokoonpanoja.

Saksalaistallin johtaja Toto Wolff heitti aiemmin ilmoille ehdotuksen sääntömuutoksesta, jonka mukaan kaikille talleille annettaisiin mahdollisuus kisata kolmella autolla.

Ocon innostui esimiehensä ajatuksesta suuresti. Ranskalaisen mukaan kolmannen kuskin lisääminen avaisi mainioita paikkoja itsensä kaltaisille nouseville lupauksille.

– Se oli fantastista. En olisi kovin onnellinen, jos minun, Charles Leclercin ja George Russellin kaltaiset nuoret kuljettajat joutuisivat DTM:ään tai Super Formulaan, Force India -kuski sanoi GP Blogin mukaan aika-ajojen jälkeen.

Omaa ensi vuoden kohtaloaan Ocon ei halunnut alkaa spekuloimaan.

– Jos minulla ei ole mitään paikkaa, pitää katsoa uusiksi. Nyt olen kuitenkin täysin keskittynyt Formula 1:een, Ocon muotoili.

Lähde: GP Blog