Force Indian F1-tallin teknisen johtajan Andrew Greenin mielestä Haasin valitus autonsa Italian GP:n hylkäyksestä ei pitäisi mennä läpi.

Jenkkitallin auton pohjan hylkääminen kohahdutti F1-varikkoa Monzassa. Talli oli muuttanut autonsa pohjalevyn osia sääntöjen vastaisella tavalla, vaikka FIA oli jo aiemmin kieltänyt vastaavat ratkaisut.

Haasin tempaus havaittiin kisan jälkeisessä autojen tarkistuksessa. Kuultuaan asiasta kilpaileva talli Renault valitti asiasta FIA:lle.

Kattojärjestö tutki protestin ja tuomitsi lopulta Haasin menettämään Italian GP:ssä tienaamansa MM-pisteet.

Päätös oli varsin katkeraa kalkkia amerikkalaisten kannalta, sillä koko alkukauden heikkojen tulosten kanssa tuskaillut Haas-kuski Romain Grosjean oli ajanut Italiassa maaliin jopa kuudentena.

Tilanteen jälkipyykki johti sanaharkkaan tallien välillä. Kolmannen keskikastin haastajan Force Indian mielestä asian laita on kuitenkin selvä – Haas oli väärässä ja Renault oikeassa.

– FIA:lta tuli tekninen direktiivi, jossa kerrottiin kaikille eikä pelkästään Haasille näiden olevan säännöt. Niitä tulisi noudattaa Monzassa. Heillä oli reilusti aikaa reagoida niihin, Green huomautti Crash.netin haastattelussa.

– On täysin eri tilanne ajatella jonkun tallin käyttävän kiellettyä ratkaisua ja tehdä heille salakavala temppu kisan päätteeksi. Yleensä puhumme FIA:lle ja he selvittävät asian. Kun FIA:lta saadaan kuitenkin määräys, sitä pitää noudattaa. Jos niin ei tee, joutuu hylätyksi, Force India -pomo valotti hylkäyskäytäntöä.

Lähde: Crash.net