Formula E -sarjan pomo Alejandro Agag korjaili Formula 1:n moottoriurheilujohtajan Ross Brawnin väitteitä siitä, että F1 voisi siirtyä sähkömoottoreihin halutessaan.

Brawn vihjaili, että kymmenen vuoden päästä F1:ssä saatettaisiin nähdä pelkästään sähköisiä moottoreita (uutinen). Agagin mukaan tämä ei kuitenkaan ole mahdollista.

– Ross sanoi, että Formula 1 voisi siirtyä sähköiseksi kymmenessä vuodessa, mutta käytännössä he eivät voi, Agag sanoi Motorsportille.

– Formula E:llä on lisenssi yksinoikeudella sähkömoottoreille FIA:lta 25 kaudelle ja olemme ajaneet niistä vasta neljä. Formula 1 voisi muuttua sähköiseksi aikaisintaan kaudelle 2039, jos emme uudista sopimustamme FIA:n kanssa. En näe kuitenkaan mitään syytä, miksi emme jatkaisi sitä vielä pidemmälle.

Formula E:n toimitusjohtaja sanoo vetelevänsä kaikista naruista sähkömoottoriasioissa. Formula 1 voi päästä sähkömoottoreihin käsiksi vain hänen kauttaan.

– Meillä on siis yksinoikeus ainakin vuodelle 2039 asti, joten ei sähköä F1:lle siihen mennessä. Jos he haluavat neuvotella kanssani, silloin kyseessä on eri asia totta kai. Minä olen aina avoin keskustelemaan ihmisten kanssa, mutta ilman minulle puhumista, he eivät voi tehdä mitään siirtyäkseen pelkästään sähköön, Agag linjasi.