Ferrarin voimanlähde on ottanut viime aikoine huimia harppauksia eteenpäin. Italialaistallin mukaan suuri kiitos tästä kuuluu tallin yhteistyökumppanille Shellille.

V6-aikakauden alkaessa 2014 Ferrari yllätettiin housut kintuissa, mutta katastrofaalisen ensimmäisen kauden jälkeen talli on tehnyt tasaista nousua takaisin sarjan huipulle. Tänä vuonna tallin voimanlähde on ollut jo useaan otteeseen aikakautta hallinnutta Mercedestä parempi, eikä Hopenuoli saa täten enää etua hevosvoimien suhteen.

Tallin uusin kehitysversio näyttäisi siirtäneen Ferrarin moottorimarkkinoiden kukkulan kuninkaaksi. Italialaistallin oman ponnistelun lisäksi myös tallin polttoaine- ja voiteluöljytoimittaja Shell on tehnyt hyvää työtä.

– Viimeisten vuosien aikana kovan kehitystyön tuloksena voimme sanoa tuottaneemme jopa 20 prosenttia Ferrarin ottamista edistysaskeleista, Shellin teknologiaosaston johtaja Guy Lovett kertoo motorsport.comille.

Lovettin mukaan kehitystyö ei ole vielä hiipumassa.

– On normaalia, että alussa edistysaskeleet ovat suuria ja edistystä tapahtuu nopeasti, mutta sitten meno yleensä hiipuu. Meidän tapauksessamme tätä hiipumispistettä ei ole kuitenkaan vielä näkyvissä.