Sauberin F1-tallin omistajataho on määrittänyt ensi kauden tavoitteekseen nousta neljänneksi valmistajien MM-taistelussa.

Kauden positiivinen vire tallipäällikkö Frederic Vasseurin alaisuudessa on kohottanut sveitsiläistallin itseluottamusta.

Aiemmin Sauber tunnettiin F1:n pohjamutien raatajana, mutta nyt talli on alkanut tehdä vakuuttavaa nousua keskikastin parempaa päätä kohti.

Tekninen yhteistyö Ferrarin kanssa on antanut sveitsiläisille aivan uusia mahdollisuuksia kamppailla suurempia valmistajia vastaan. Ensi kauden tavoite päätettiinkin asettaa sen mukaisesti.

– Tavoitteemme on olla neljäs talli ensi vuonna. Tämä on päämäärämme. Tiedän, että liioittelen, Fred [Vasseur] sanoo minulle niin. Jos sinulla ei kuitenkaan ole unelmia, et menesty kovin usein, tallin puheenjohtaja Pascal Picci täräytti Motorsportin haastattelussa.

– Olemme todella omassa tahdissamme, joka oli tarkoituksena alusta asti. Olemme täysin omistautuneita menestyksen eteen ja aiomme tehdä mitä tahansa tämän vuoksi, Picci vakuutti.

Lähde: Motorsport